header banner articles

Чим відрізняється Синупрет® Форте від Синупрет® Екстракт?

Синупрет® Форте і Синупрет® Екстракт - два значущих препарати в лінійці фармацевтичних засобів, призначених для боротьби з респіраторними захворюваннями. Вони мають широкий спектр дії та визнані ефективними засобами в лікуванні нежитю. Однак, попри їхню схожість у назві, вони мають деякі відмінності, на які потрібно зважати під час купівлі таких лікарських засобів та їхнього подальшого застосування. Спробуємо розібратися в особливостях цих медикаментів трохи детальніше.

Синупрет® Екстракт

Синупрет® Екстракт - це найпотужніша форма випуску Синупрет®. Він вирізняється високою концентрацією активних речовин, що й відрізняє його від інших різновидів Синупрет®. Зокрема, він є в чотири рази більш концентрованим, ніж Синупрет® Форте. І це найголовніша відмінність.

Особливості складу визначають і спектр застосування препарату. Синупрет® екстракт для чого підходить - так це для радикальної та швидкої боротьби з нежитем. Цей засіб призначений для лікування гострого риносинуситу (запалення слизових оболонок носа і носових пазух), який може розвиватися як сам по собі, так і в поєднанні з іншими проявами ГРЗ і ГРВІ. Синупрет® екстракт може використовуватися на будь-якій стадії нежитю. Він чинить комплексний вплив на організм:

  • бореться із запаленням;
  • чинить секретолітичну дію - регулює секрецію (вироблення) слизу;
  • знищує збудників хвороби (має противірусні та антибактеріальні властивості);
  • полегшує носове дихання;
  • знижує ризик ускладнень (синуситу, гаймориту тощо).

Завдяки посиленій формулі ліки діють на організм дуже інтенсивно. Тому вони здатні прискорити одужання, такий препарат допоможе якнайшвидше повернутися в стрій і забути про хворобу. Також цей засіб має значну доказову базу - його властивості були підтверджені численними науковими дослідженнями. Основні його переваги:

  • висока концентрація активних компонентів для швидкого полегшення симптомів;
  • рекомендований для прийому пацієнтами з більш вираженими симптомами;
  • можливість досягнення швидшого терапевтичного ефекту завдяки своїй концентрації.

Якщо у вас розвинувся гострий нежить, і ви обрали Синупрет® екстракт, спосіб застосування такого засобу дуже простий: засіб потрібно приймати по 1 табл. 3 рази на добу. Препарат призначений для лікування дорослих і підлітків від 12 років.

Багато пацієнтів цікавляться: Синупрет® екстракт як приймати. Найкраще ковтати таблетки цілими, не подрібнюючи та не розжовуючи. Ліки варто запивати невеликою кількістю води. Найкраще проводити прийом після їди.

Синупрет® Форте

На відміну від Синупрет® Екстракт ця форма препарату характеризується меншою концентрацією активних речовин. Але в Синупрет® Форте склад загалом такий самий - він містить абсолютно ті самі рослинні екстракти, які взаємодіють один з одним і потенціюють один одного. Вони також продовжують чинити протизапальну, секретолітичну, противірусну, антибактеріальну дію. Але робить це м'якше. Все ж таки коли використовувати Синупрет® Форте, для чого він потрібен? Такий засіб ідеально підходить для лікування хронічних інфекцій. Він допомагає підтримувати стабільну концентрацію лікувальних компонентів у слизових оболонках носа, що сприяє стабільному поліпшенню самопочуття і допомагає уникнути ускладнень. Також його використання в домашніх умовах дає змогу отримувати терапевтичний ефект при тривалому застосуванні.

Якщо вивчити інструкцію із застосування Синупрет® Форте, показання вміщуватимуть також і гострий риносинусит. Загалом, препарат можна використовувати та за звичайного застудного нежитю, але не варто чекати від нього такої швидкої дії, як від Синупрет® Екстракт. Водночас такі ліки також допоможуть позбутися ринореї, запалення і набряку, і, звісно ж, знизять ризик ускладнень. Вони сприяють відновленню дренажу і нормальної вентиляції носових пазух, а також допоможуть відновити функції епітелію дихальних шляхів.

Приймати Синупрет® Форте також просто. Його рекомендують пити по 1 табл за раз. Прийом проводиться 3 р. на день. Ліки варто ковтати без попереднього подрібнення таблетки, запиваючи невеликою кількістю води.

Синупрет® Форте не рекомендований дітям до 12 років.

Важливо!

Інформацію з цієї статті не можна використовувати для самодіагностики та самолікування. Для встановлення правильного діагнозу та призначення лікування слід завжди звертатися до лікаря.

Відмінності між препаратами

Таким чином, якщо вас цікавлять особливості таких препаратів як Синупрет® Екстракт і Синупрет® Форте, різниця між ними невелика, але досить принципова. Обидва засоби можуть використовуватися для лікування гострого нежитю, але для терапії хронічного риніту все ж таки варто віддати перевагу Синупрет® Форте. Водночас Синупрет® Екстра здатний чинити швидку та інтенсивну терапевтичну дію.

Основна відмінність Синупрет® Форте від Синупрет® Екстракт полягає в концентрації активних речовин, які входять до складу таких засобів. Саме вона і визначає їхні властивості та можливості застосування. Але водночас і Синупрет® Екстракт, і Синупрет® Форте є сертифікованими препаратами, які пройшли безліч клінічних випробувань. Їхні властивості доведені на науковому рівні.

Синупрет® під час лікування нежитю

Німецький фітопрепарат Синупрет® від відомого бренду Біонорика® чинить комплексну дію на організм, що допомагає скоріше забути про застуду і повернутися до ладу. Його можна використовувати для лікування риніту різного ступеня тяжкості. Синупрет® Екстракт відмінно підійде, якщо сильний нежить, а впоратися з незначним нежитем допоможе і Синупрет® Форте. На відміну від популярних судинозвужувальних крапель і спреїв для носа, засоби з лінійки Синупрет® не маскують симптоми, а по-справжньому борються з хворобою. Його використання допомагає:

  • зробити соплі рідшими, що полегшує їх виведення;
  • пригнічує набряклість, що сприяє виведенню слизу, усуненню закладеності та полегшенню носового дихання;
  • нормалізує функції слизової носа, знижує вироблення слизу;
  • бореться з вірусами, що викликають хворобу;
  • допомагає уникнути бактеріальних ускладнень.

Звичайно, якщо у вас виникає нежить, як лікувати його підкаже лікар. Але Синупрет® завжди готовий прийти на допомогу в лікуванні риніту вірусного походження. З ним ми дійсно лікуємо закладеність носа, а не маскуємо симптоми хвороби.

Коваль Сергій Анатолійович
Перевірено медичним фахівцем

Коваль Сергій Анатолійович

медичний радник та менеджер з медичних питань ТОВ “Біонорика“
Магістр у галузі знань Охорона здоров'я та фармація

linkedin

Література: Інструкція до препарату

САМОЛIКУВАННЯ МОЖЕ БУТИ ШКIДЛИВИМ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ´Я